top of page
Veerkracht KinderCounseling.jpg

Over mij, 

Ik ben Vera Donkerbroek, eigenaar van VeerKracht KinderCounseling, Integratief Kindercounselor, Specialist Hooggevoelig en Sterke Wil, ouderbegeleider, brusjescoach en leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik moeder van een zoon en twee bonuszoons.

Tijdens mijn studie aan de pabo kwam ik erachter dat ik een natuurlijke aanleg heb om in korte tijd een vertrouwensband met kinderen op te bouwen.

Na het behalen van mijn diploma heb ik jaren met veel plezier en passie voor de klas gestaan. Het viel mij echter steeds vaker op dat er minder tijd over bleef voor het kind zelf. De klassen werden voller, de werkdruk nam toe en de administratie hoopte zich op. Op deze manier werd het steeds meer een uitdaging ieder kind echt te zien en te horen. En dat was nu net de reden waarom ik voor dit vak had gekozen.

Het verlangen om één op één met kinderen te werken werd groter. Vanuit daar is mijn wens ontstaan voor een eigen kinderpraktijk, waarin ik ouders en kinderen kan ondersteunen en alle tijd en aandacht kan geven die ze nodig hebben.

In 2020 ben ik begonnen met de studie Integratieve KinderTherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en zette ik mijn praktijk VeerKracht KinderCounseling op. Inmiddels ben ik gediplomeerd KinderCoach en specialiseer ik mij tot Integratieve KinderCounselor.


Begin dit jaar heb ik mijn diploma 'Specialist Hooggevoelig & Strong-willed' behaald, bij Janneke van Olphen en Arienne Klijn. Ik werk volgens het principe van de 'Schilden van je innerlijke familie’, waarbij ik in duidelijke taal ouders en kinderen uit kan leggen hoe zij hun verschillende kwaliteiten in kunnen zetten, waarmee ze hun problemen aan kunnen pakken. Ook laat ik ouders de interactie met hun kind inzichtelijk maken. Verandering van perspectief, biedt perspectief!

Door deze inzichten is het voor ouders vaak veel makkelijker te begrijpen waarom hun kind doet zoals het doet. De schaduwkanten die je bij jouw kind ziet, zijn altijd een signaal dat er iets aan de hand is. Door dit te herkennen en vooral ook te erkennen, komt de rust en harmonie terug in het gezin.
 

De rode draad in mijn werkzaamheden is, dat ik altijd bezig ben mij te verbinden mét en mij in te leven ín de ander, zonder oordeel. Wanneer iemand zich op zijn gemak voelt bij je, dan kom je tot daar waar het echt om gaat. Ik heb gemerkt dat dat mijn passie is: vanuit een warme en vertrouwde setting kinderen en hun ouders helpen zichzelf te helpen, zodat ze meer grip en geluk in hun leven ervaren.

Met passie begeleid ik zowel kinderen als hun ouders, door ze op een liefdevolle manier te confronteren met alle kanten van zichzelf en deze welkom te heten.

Als kinderen op jonge leeftijd al leren omgaan met hun problemen of leren wie ze zijn door hun sterke en minder sterke kanten helder in beeld te krijgen, kunnen ze hierdoor als volwassene sterker in hun schoenen staan en vol vertrouwen de toekomst in gaan. Dat gunt elke ouder toch zijn kind!
 

Wat kan je verwachten als je bij mij komt: empathie, een warme verbinding, professionele begeleiding, liefdevolle confrontatie, afstemmend op wie ik tegenover mij heb en een aanpak afgestemd op het unieke kind.

Gecertificeerd  HG&SW Specialist &
Geregistreerd in de Schilden van je innerlijke familie

embleemHGSWspecialist.png
bottom of page